Pizzasnegle er rigtig lækre til en frokost, en eftermiddagssnack eller til at pifte madpakken lidt op. Her er en supernem og lækker opskrift på store, luftige pizzasnegle med skinke. Opskriften giver cirka 36 – 40 pizzasnegle.
Du skal bruge:
50 g gær
4 dl vand
4 spsk olivenolie
1 tsk salt
800 g hvedemel
100 g koncentreret tomatpure
200 g skinkestrimler
250 g revet ost
Oregano
Sådan gør du:
Smuldr gæren i en stor skål og rør det ud i vandet, der skal have stuetemperatur. Derefter røres olie og salt i. Tilsæt cirka en tredjedel af melet og rør derefter resten i lidt ad gangen. Ælt dejen ind til melet er æltet ind, og ælt derefter dejen færdig på bordet. Del dejen i to lige store stykker.
Find fyldet frem og sørg for, at det er klar til at komme på. Skær skinkestrimlerne i mindre stykker. Rul først den ene halvdel af dejen ud til et rektangel og fordel halvdelen af tomatpureren, halvdelen af skinken og halvdelen af osten. Drys lidt oregano ud over og rul dejen sammen på det korte led. Det er vigtigt, at man er hurtig til at få fyld på og få rullet dejen sammen. Ellers klistrer den fast til bordet og bliver svær at rulle sammen.
Skær cirka 18 – 20 snegle af rullen og put dem på en bageplade.
Gør derefter det samme med det andet stykke dej.
Lad pizzasneglene hæve en halv time på bagepladen, inden de bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 15 minutter.
Tips:
Erstat noget af melet med fuldkornsmel for en sundere, mere mættende pizzasnegl.
Tilføj finthakket løg til tomatpureen, inden den smøres på.
Ønsker man vegetariske pizzasnegle, kan man udskifte skinken med majs eller rød peber.